Kanoter är elaka

 

Idag ska vi paddla kanot med klassen. Jag känner ångest. Kanoter är farliga. Kanoter är något coolt som bara borde få förekomma i Pocahontas och ingenstans nära mig. Jag ska paddla med Olivia. Jag vet inte om det är till min fördel eller till min nackdel.

För att förtydliga att kanoter är riktigt farliga så ska jag förklara några skräck scenarion som kan äga rum. Ett enkelt scenario är att båten välter när vi sitter i. Jag blir blöt och jätte kall- Inte jätte kul. Eller kanske ganska kul för de som ser det.

Efter detta måste jag byta kläder och jag glömde ta med mig extra skor som Hanne var smart nog att göra.

Ett annat scenario som jag ser som fullt möjligt är att båten välter och man blir fångad under den i sin dåliga skolflytväst, får båten i huvudet, svimmar och drunknar. Detta ser jag som fullt möjligt.

Mamma och pappa har försökt lugna mig. Pappa säger att de nästan inte går att välta. Då känner jag såhär: Eh, hrm.. Nästan? Han säger även att enda gången den kan ha lätt att välta är när man stiger i och ur. Då vill jag påpeka: Tro det eller ej. Jag kommer stiga i och absolut kommer jag att stiga ut ur kanoten.

Jag har faktiskt åkt kanot en gång. Det var i mina kusiners kanadensare när mamma och pappa tvingade mig att hoppa i för de ville paddla. Jag överlevde färden utan att bli blöt eller dö men tro mig kanoter är FARLIGA.

 Dessutom är jag orolig för att mina ost-skinka-avocado-mackor ska förstöras om jag glömmer att äta dem innan.


RSS 2.0